Sådan laver du bananpandekager

Er du ikke nogen ørn i et køkken? Vil du gerne servere bananpandekager alligevel? Så skal du ikke fortvivle. Det er nemlig slet ikke så svært!

Her giver vi dig en guide for dummies, så du kan servere nogle lækre bananpandekager for din familie eller dine venner.

Alt efter hvordan dine generelle evner i et køkken er, skal du måske øve dig et par gange, før den sidder helt i skabet. Så er det smarte ved bananpandekager heldigvis, at du bare kan lave en lille portion, når du skal øve dig. Så er der ikke så meget, der går til spilde.

Et fåtal af ingredienser

Listen med ingredienser til bananpandekager kan være ganske kort. Det er en smal sag at købe ind til denne ret, hvis du nøjes med de to vigtigste ingredienser: Bananer og æg. Og ja, du kan nøjes med kun de to ingredienser. Forholdet imellem dem behøver heller ikke at være præcist afmålt.

Se også HurtigMums’ variant af bananpandekager her. Der er lidt flere ingredienser i, men det er stadig overskueligt. Og bliver du rigtig dygtig og modig en dag, så kan du lave dine egne varianter.

Fremgangsmåden skal følges til punkt og prikke

Når du vil lave en portion bananpandekager, så skal du starte med at mose dine bananer. Du smider dem bare i en skål og moser dem med en gaffel. Herefter tilsætter du dine æg og eventuelt andre ingredienser. Det skal bare ned i skålen det hele. Du har selvfølgelig først afmålt eventuelle andre ingredienser, så du nogenlunde rammer den rigtige mængde.

Når det hele er i skålen, skal du blande det godt. Du kan fortsat bare bruge gaflen, hvis din portion ikke er for stor. Rør godt rundt, så ingredienserne bliver blandet helt sammen.

Nu skal du smelte noget fedtstof på en varm stegepande. Smør, margarine og olie er alle brugbare fedtstoffer. Når fedtet er smeltet og varmet op, hælder du din dej på panden. Du skal hælde det på, så det danner klatter, der har den størrelse, du ønsker dine pandekager i.

Når dine pandekager har fået lidt varme på den ene side og er blevet faste, skal de vendes. De skal have cirka lige så lang tid på den anden side også. Hvor lang tid det er, afhænger af, hvor meget du har skruet op for kogepladen.

Den rette servering

Når dine bananpandekager er blevet faste på begge sider, er de færdige. Du kan lægge dem på en tallerken og anrette dem på lige den måde, du vil.

Du kan fx hælde sirup eller chokoladesovs ud over hele din stak af pandekager. Så er det en lækker, sød dessert.

Du kan også anrette en enkelt eller to pandekager på en tallerken sammen med lidt tilbehør. Det kan være frisk frugt eller hakkede nødder og skyr eller is. Det kan også være lækkert med en lille klat marmelade eller syltetøj.