Lækre opskrifter på pandekager med banan

Du kan anvende bananer på et hav af forskellige måder, når du laver pandekager. Du kan enten vælge at lave bananpandekager uden mel, eller du kan anvende bananer som lækkert tilbehør. Her får du lækre opskrifter på pandekager med banan.

Bananpandekager er lækre, og så er de sundere end almindelige pandekager, hvor der er mel i. Samtidig er bananpandekager en ret, der egner sig utroligt godt til den danske sommer, hvor du kan spise dem sammen med friske bær, nødder, mynte og græsk yoghurt.

Om vinteren kan du spise dem med nødder, frø, æbler og ristede bananer, hvis du bare ikke kan få nok af bananer. Det er kun fantasien, der sætter grænser, men én ting er sikkert - det er lækkert og nemt at lave. Se her, hvordan du gør.

Noget af det, der er mest lækkert ved bananpandekager, er, at de er sundere end den almindelige udgave. Du kan nemlig lave dem helt uden mel og sukker, men alligevel beholde den gode konsistens og sødme, som gør, at pandekager egner sig perfekt til dessert.

Opskrift på bananpandekager med grahamsmel

Ingredienser

  • 2 modne bananer
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl grahamsmel eller fuldkornshvedemel
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk smør

Fremgangsmåde

  1. Mos bananerne godt, så de får en jævn konsistens
  2. Pisk dem sammen med æg, krydderi, salt, mel og havregryn
  3. Varm panden godt op og tilføj en klar smør
  4. Tilføj pandekagedejen og vend den, når første side er brun
  5. Serveres straks med det tilbehør, du foretrækker

Er bananpandekager sunde?

Bananpandekager kan være sunde, hvis du laver dem rigtigt. De smager lækkert, og de er nemme at lave - men du kan også lave den mere usunde variant, hvor du anvender sukker og is som topping. Du kan også vælge at bruge havregryn i stedet for mel, hvis du ønsker at lave en sund og nærende version. Det er helt op til dig selv.

Når du laver bananpandekager, bør du blende alle ingredienserne sammen. Det er vigtigt, at dejen er jævn og glat, så den er nem at stege, uden at pandekagerne falder fra hinanden. Samtidig giver det et flot udseende, hvis dejen er helt glat, da de minder om amerikanske pandekager - blot i en sundere udgave, der egner sig til hverdag såvel som til weekenden.

Bananpandekager uden brug af blender

Hvis ikke du har en blender, kan du med fordel bruge en stavblender, en foodprocessor, eller du kan anvende en smoothie blender. Det er dog også muligt at lave bananpandekager uden brug af køkkenmaskiner. Her er det blot vigtigt, at du moser bananerne grundigt, før du pisker dem sammen med de øvrige ingredienser.

Du skal være opmærksom på, at bananpandekagerne bliver lidt grovere i deres udseende, ligesom de kan være sværere at stege, hvis ikke du har en blender. De vil dog smage af det samme. Du kan tilføje en smule mere mel i dejen, hvis du ikke har en blender, da dt vil få den til at hænge bedre sammen.