Desserter behøver ikke være besværlige

Desserter behøver ikke være besværlige at lave. Det er faktisk muligt at lave en dessert, der smager godt, uden at bruge for meget tid på det. Læs med her og få inspiration.

Der er altid en anledning til at lave dessert

En dessert behøver ikke være kompliceret, tage lang tid at lave eller kræve en masse bæreposer for at handle ind til - den skal bare være god. En dessert er en spiselig bekendtgørelse af, at middagen er forbi, og at der nu er tid til hygge. Det er ikke noget, man spiser hver dag, men det er heller ikke noget, man kun behøver at spise til særlige lejligheder. En dessert kan være alt fra en simpel frugtsalat med yoghurt eller bananpandekager til en stor lagkage med masser af pynt. 

Man kan også lave sunde desserter

En sund dessert behøver ikke at være kedelig. En af de mest populære sunde desserter er chokolademousse. Chokolademousse er en let og luftig dessert, der indeholder masser af proteiner og fiber, men samtidig er den relativt lav på kalorier. Chokolademousse kan laves med mager mælk, og det anbefales at bruge en mælkechokolade med 70% eller højere kakaoindhold. Når chokolademoussen er færdiglavet kan man pynte den med friske bær eller hakket chokolade.

En anden sund dessert er en skyr-fromage med frugt. Skyr-fromage er et meget proteinrigt produkt, der findes i de fleste supermarkeder. Den kan blandes med forskellige slags frugter alt efter smag - både friske og tørrede frugter kan bruges. Skyr-fromagen kan pyntes med lidt hakket nødder eller friske bær på toppen for at give den lidt ekstra crunch.

Desserter med frugt er et hit

En af de mest populære desserter med frugt er faktisk en crumble. En crumble er en slags kage, hvor der typisk bruges havregryn i dejen, og så kan man vælge at bruge forskellige slags frugt til at pynte med - eksempelvis æbler, pærer eller blommer. Crumble er også en ret nem dessert at lave, da det ikke kræver så meget forarbejde.

Dette gør den perfekt til når man har gæster, da man ikke skal stå i køkkenet i timevis for at lave maden. Yderligere kan crumble også serveres med is eller flødeskum, hvilket giver den lidt ekstra smag. Hvis du gerne vil have en sundere version af crumble, så kan du overveje at bruge havregryn uden sukker i, samt frugt som ikke indeholder så meget sukker - eksempelvis bær. På den måde kan du stadig nyde din favoritdessert uden at skulle undvære noget.

Du kan også lave nogle gode og klassiske desserter med bananer. Det kan være alt lige fra bananpandekager med tilbehør til en bananasplit.

Nu er det bare at gå i krig med at lave en masser dejlige desserter - både til hverdag og fest.